DrvotrendBanner

Parena bukova daska


Parena bukva

Boja i upotreba:

Boja varira od belkaste do bledo smeđe, a može tamniti do bledo ružičasto-braon boje. Može se pretvoriti u dublju crvenkastosmeđu boju. Ponekad drvo ima tamno crveno srce ili tamnije vene. Ima ravno zrno sa finom, ujednačenom teksturom i sitne kratke fleke koje su jedinstveno karakteristične za parenu bukvu. Sa sve četvrtiri strane rezana, može prikazati atraktivnu široku figuru na radijalnim površinama. Bukva je prilično obična i konzistentna tokom i sveukupno postoje samo suptilne promene i karakter zrna. Drvo svetlih boja sa višestrukom upotrebom. Često se koristi za lajsne na vratima (interno), lajsne za patos, furniranje vrata, nameštaj i ormare. Obično se nalaze u poslovnim zgradama kao recepcijski stolovi i stolice...

Kod nas u Drvotrendu nudimo parenu bukovu dasku za većinu naših potrošača.

Sušenje:

Sušenje parene bukve zavisi od niza faktora; brzina kojom se obrađuje nakon pada i seče, metoda sušenja i specifične peći ili lokacija (ako se suši na vazduhu). Generalno, briga koju će obrađivati drvo uticati će na njegovo sušenje i začinjavanje. Kao pregled; Parena bukva - Suši se prilično brzo, ali može se davati, proveriti, cepati i skupljati. Nega je potrebna i na vazduhu i u sušenju u sušarama. Imajte na umu da se celo drvo može pomerati tokom upotrebe, plus može doći do promene dimenzija. Obim toga će zavisiti; stabilnost same vrste, uslovi kojima je izložena, premaz, ukras i zaštita. Pronaći ćete više informacija o pogodnosti ovog drveta kod nas na sajtu ili nam se konkretno obratiti putem kontakt forme.

Svojstva:

Bukva je veoma pogodna za savijanje pare i često se koristi za to. Ima srednju krutost i visoku čvrstoću na drobljenje. Bukva ima podnošljivo tupiranje sekača i alata. Za bušenje i zavrtnje potrebno je prethodno bušenje. Bukva se lepi lako, mrlje i boji i postiže odličan finiš. To je veoma dobro drvo za okretanje.

Tipične upotrebe:

Čvrsti i laminirani nameštaj poput paluba, klupa i stolica (uključujući nameštaj od bentvood-a), kvalitetne stolarije, kuhinjskog posuđa, alata, drški i radnih stolova, tokara, muzičkih instrumenata, igračaka, pločica, podova za dom, ukrasnih furnira i šperploča.

Komentar onih koji rade sa ovom vrstom drveta:

"Lepo je raditi i završiti dobro. Mada drvo je konzistentno, može se smatrati nezanimljivim - verovatno privlačnije od rođaka bez novca. Sve u svemu, vrlo dobro svetlo obojeno tvrdo drvo (sa „ružičastom mastilom u poređenju sa bukom bez pare“)."

Tip materijala:

Tvrdo i pareno drvo

Slike parene bukove daske:


1 / 6
1
2 /6
2
3 / 6
3
4 / 6
4
5 / 6
5
6 / 6
6